Csak bejelentkezett vásárlók írhatnak véleményt, akik megvásárolták ezt a terméket.
2.055 Ft
Weight | 1 kg |
---|---|
Mentesség | gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, búzamentes, kukoricamentes, szójamentes |
Brand | |
Szállítási információ | Normál termék |
Out of stock
Összetevők: burgonyakeményítő (Lengyelország), gluténmentes lisztkeverék (rizsliszt, kölesliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, almarost), guargumi, hidroxipropil-metil-cellulóz.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékeben: | Átlagos tápérték 100 g az elkészítési javaslat alapján elkészített kész kenyérben: | |
Energia: | 1346 kJ / 317 kcal | 940 kJ / 221 kcal |
Zsír: | 0,1 g | 1,3 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | <0,1 g | 0,2 g |
Szénhidrát: | 76 g | 51 g |
-Amelyből cukrok: | 0,3 g | 2,2 g |
Rost: | 3,2 g | 2 g |
Fehérje: | 1 g | 0,6 g |
Só: | 0,04 g | 1,8 g |
Hozzáadott cukrot maga a lisztkeverék nem tartalmaz, csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Gluténmentes üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig
Nettó tömeg: 1000 g
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricamentes, kenyerek és pékáruk készítéséhez.
Elkészítési javaslat formakenyérhez:
Hozzávalók:
-500 g Eden Premium Basic kenyér lisztkeverék
-16 g cukor
-14 g Eden Premium Himalája só
-1 csomag porélesztő (7 g)
-460 g langyos víz
-20 g olaj
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat is. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5-8 perc alatt, amíg teljesen egynemű és sima nem lesz. Kanalazzuk (nedves kanállal) szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú, minimum 2 literes kenyérformába és egyengessük el. Közben folyamatosan nedvesítsük a kanalat, mert ragadós a tészta. Lisztezzük le picit tetejét és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt, közben melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütéssel 200 fokra. Amint megkelt a kenyér spricceljük le langyos vízzel és tegyük a sütőbe 40 percig, majd vegyük ki a formából a sütőpapírral együtt és tegyük vissza a rácsra még 20 percig. Amint elkészült óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután lehet szeletelni, de igazán másnap lesz a legjobb.
A kész kenyér amint kihűlt azonnal fagyasztható (szeletelve, adagonként). Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben is lehet tárolni, de fogyasztás előtt érdemes kenyérpirítóban vagy mikróban langyosítani.
Csak bejelentkezett vásárlók írhatnak véleményt, akik megvásárolták ezt a terméket.
Részösszeg (szállítás nélkül) | 0 Ft |
---|---|
Teljes összeg | 0 Ft |
Termék értékelés
Még nincs termék értékelés.