Leírás

Összetevők: tápiókaliszt, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt, térfogatnövelőszer(nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag(citromsav).

 

Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:

Energia: 1281kJ/306kcal
Zsír: 2g
Amelyből telített zsírsavak: 0,7g
Szénhidrát: 48,2g
Cukor: 1,4g
Rost: 30,4g
Fehérje: 8,4g
Só: 0,02g

Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz

Felhasználási javaslat:

Kenyér hozzávalói: 200g gluténmentes lisztkeverék csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyerekhez és péksüteményekhez, 4g só, 35g citromlé vagy 30g almaecet, 20g folyékony kókuszolaj, 4 db M-es tojás, 75g meleg víz(de nem forró), ízlés szerint szárított fűszerekkel, magokkal, hagymával tovább ízesíthetjük, kb +5g liszkeverék a gyúráshoz.

Elkészítés: a tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk tovább 1,5-2 percig. Kissé ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog összeállni. 10 percig pihentessük, majd lisztezett felületen gyúrjuk át, és formázzunk belőle kenyeret. Kenjük le olajjal a tetejét, majd éles késsel vágjuk be tetszőlegesen. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük(légkeverés nélkül). 5 db zsemle, kifli, bagett formázható a fenti receptből, de úgy a sütési idő 200 fokon 40 percre rövidül. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Forgalmazza: Flair Mojito Kft.

1183 Budapest, Üllői út 454.

Nettó tömeg: 500g

További információk

Tömeg 0.500 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SZAFI REFORM KENYÉR ÉS PÉKSÜTEMÉNY LISZTKEV.” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Product Tags

X