Dietabc Logo
GLUTÉNMENTES TERMÉKEK
EGYÉB TERMÉKEK

NATURE COOKTA SZÓDABIKARBÓNA 250 G

369 Ft

SKU 5999884818434 Kategória

További információk

Tömeg0,25 kg
Mentesség

Brand

Szállítási információ

Normál termék

Csak 5 maradt készleten

A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna ezen tulajdonságai miatt természetes megoldást jelenthet a gyomorbántalmak megszüntetésére. Gyomorégés, savtúltengés esetén, oldjunk fel egy kiskanál szódabikarbónát egy pohár folyadékban, az oldat elfogyasztása után természetesen áll vissza gyomrunk PH értéke.

Leggyakoribb felhasználási módja azonban a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél kihasználhatjuk a már említett PH-semlegesítő hatását.

Igazi, tartósan kemény tejszínhab készítéséhez elegendő egy csipet szódabikarbóna is. Élénk színűket megőrzik a zöldségek, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak. Bár a puhára főzött gyümölcsökről és zöldségekről már kiderült, hogy jóval kevesebb vitamint tartalmaznak, mint friss, vagy a kevésbé megfőzött társaik, ha igazán krémes állagot szeretnénk elérni, jó megoldás a szódabikarbóna. Ahhoz, hogy a vitaminok ne oldódjanak ki, az adagolásra ilyenkor is ügyelni kell: kevésbé lúgos vízben lassabban oldódnak.

A zöldségek, gyümölcsök előkészítésénél is használhatjuk: minden szennyeződés eltüntethető egy vizes, szódabikarbónás ronggyal, vagy szódabikarbónás vízben átmosva.

A sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha sütőpor helyett szódabikarbónát használnak a sütés során. A szódabikarbóna savas vegyülettel való találkozáskor széndioxidot szabadít fel. Ezeknek a kis levegő buborékoknak köszönhetően emelkedik meg a tészta, ezáltal válik finom és lágy ízűvé, lyukacsos textúrájúvá. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk.

Bizonyos húsfélék nehezebben főnek át: így például a marha- vagy vadhúsok esetén is hatékonyabbá tehetjük a főzést egy kis Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna segítségével.

Ha aszkorbinsavat és szódabikarbónát 2:1 arányban keverünk össze, savmentes vegyületet kapunk.

Egy háztartásban a szódabikarbóna felhasználási módjának száma végtelen. Számos lehetőséget ad a vegyszermentes tisztításra, tisztálkodásra, ezért is célszerű belőle mindig tartani otthon egy keveset. A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna kitűnő segítség otthonunkban, hasznos tulajdonságai bármelyikét kihasználva.

A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna összetevői: 100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)

 

Kiszerelés: 250 gramm

Forrás

 

Kosár Van kuponja?
Még 20.000 Ft kell az ingyenes szállításhoz.

Gluténmentes termékek

Egyéb termékek