, ,

AMIT A VASTAGBÉL-ÉS VÉGBÉLRÁKRÓL TUDNI KELL

639 Ft

Elfogyott

SKU: 9799639456012

Leírás

Tulajdonságai:   
Terjedelem: 44 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2004. július 01.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 963-9456-19-5
ISSN: 1588-5143

A vastagbélrák vagy végbélrák (kolorektális rák) diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Re-méljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gon-dozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített fü-zete segít ebben. Ez a füzet információval szolgál a tünetekről, észlelésről és a diagnó-zisról, a kezelésről, valamint a vastagbél- és végbélrák lehetséges okairól és megelőzéséről. Fontos információk ezek, amelyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdel-met.
A vastagbél- és végbélrák  világszerte – így hazánkban is – a leggyakoribb daganatok egyi-ke. Magyarországon évente 7500-7800 új vastagbél-daganatos beteget fedeznek fel. Nőkben és férfiakban egyaránt előfordul, és leginkább az 50 év feletti korosztályt érinti.
A rákkutatás a vastagbél- és végbéldaganatok esetében jelentős előrehaladást eredménye-zett, amely megmutatkozik az e betegségben szenvedőknek a korábbinál kisebb arányú halálozásában és a javuló életminőségben.
A Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Or-szágos Szövetsége és a Magyar ILCO Szövetség munkatársai készséggel segítenek a rászorulóknak hasznos tanácsokkal, infor-mációval. A betegszervezetek elérhetőségét is megtalálja ebben a füzetben.
Azokat a szavakat, amelyek esetleg magya-rázatra szorulnak, a Szójegyzék – orvosi szak-kifejezések magyarázata című fejezetben rövid definícióval ellátva soroljuk fel.

További információk

Tömeg 0.000 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AMIT A VASTAGBÉL-ÉS VÉGBÉLRÁKRÓL TUDNI KELL” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X