, , ,

BARBARA LISZTKEVERÉK KENYÉR ÉS KELTTÉSZTÁHOZ

1119 Ft

Készleten

Leírás

 

Összetevők: kukoricakeményítő, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyakeményítő, sűrítő anyagok (xantán gumi, guar-gumi), emulgeálószer (zsirsavak mono-és digliceridjei), cukorréparost.

 

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia: 1551kJ/369kcal

Zsír: 0,2g

ebből telített zsír: 0,01g

Szénhidrát: 89,5g

ebből cukor: 0g

Fehérje: 1,3g

Só: 0,06g

 

Receptek:

GLUTÉNMENTES KENYÉR:

Hozzávalók: 25dkg Barbara lisztkeverék, 3,4 dl tej vagy 3,2 dl víz, 2dkg élesztő, 2 dkg kristálycukor, őrölt kömény, só.

Kovászt készítünk: 2dkg élesztő, 2  dkg kristálycukrot, 2 evőkanál lisztet és 1 dl langyos (40C fokos) tejet (illetve vizet) kézi turmixgéppel csomómentesre keverünk, szobahőmérsékleten 15 percig kelesztünk.

Összeállítjuk a tésztát: a megmaradt lisztben elkavarjuk a sót, őrölt köményt, ráöntjük az érett kovászt és a maradék tejet,ill. vizet, majd turmixgéppel csomómentesre keverjük (3-4 percig) , 10-15 percig kelesztjük. Pihentetés után kikent kenyérformába tesszük és 200C fokon 35-40 percig sütjük. (A teflonbevonatos formát nem szükséges kikenni.)A megsült kenyeret a formából kivéve hűtjük, 3-4 napig hűvös helyen tárolva fogyasztható.

GLUTÉNMENTES FÁNK:

Hozzávalók: 25dkg Barbara lisztkeverék, 2,5dl tej, 1 dkg élesztő, 2,5 dkg margarin, 3 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, késhegynyi só.

Kovászt készítünk: 1dkg élesztőt, 1 evőkanál porcukrot, 2 evőkanál lisztet 1dl langyos (40C fokos) tejjel kézi turmixgéppel csomómentesre keverjük, szobahőmérsékleten 10-15 percig kelesztjük.

Összeállítjuk a tésztát: a maradék porcukrot a tojás sárgájával és az olvasztott margarinnal habosra kavarjuk, majd az érett kovásszal együtt a liszthez öntjük, langyos tej folyamatos adagolásával kézi turmixgéppel csomómentesre kavarjuk, 15-20 percig kelesztjük. Kelesztés után átkavarjuk lisztezett asztalra borítjuk, tetejét liszttel megszórjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Bőven lisztezzük, hogy a tészta ne ragadjon. A kinyújtott tésztából fánkokat szaggatunk, tálcára tesszük és ismét 15 percig kelesztjük. A kelt fánkokat forró olajban aranybarnára sütjük , ízlés szerint porcukorral , lekvárral tálaljuk.

GLUTNMENTES LÁNGOS:

A fánk receptje alapján lángos is készíthető kevesebb porcukor (1dkg)és több só hozzáadásával.

SÓS RÚD:

Hozzávalók: 25dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 25dkg túró, 25dkg túró, 25dkg margarin, 1 teáskanál só.

Elkészítése: a hozzávalókat összegyúrjuk, 15 percig pihentetjük. Lisztezett nyújtódeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 2cm-e csíkokra vágjuk, tojással megkenjük, tetszés szerint reszelt sajttal, szezámmaggal, köménymaggal megszórjuk. Kikent tepsibe téve 180 C fokon kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

KELT POGÁCSA:

Hozzávalók: 50 dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 25dkg margarin, 2 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 dl tej, 3dkg élesztő, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só.

Elkészítése: az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, tojást, tejfölt, sótmajd jól összedolgozzuk. Kinyújtjuk, háromszor hajtogatjuk (háromba) 30 perces pihentetéssel. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk, tojással lekenjük, majd pogácsákat szaggatunk belőle. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.

Letakarva napokig puha marad.

BURGONYAPOGÁCSA:

Hozzávalók: 1kg főtt burgonya, 25dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 2db tojás, 2dkg élesztő, 1 mokkáskanál só, csipet bors.

Elkészítése: a burgonyát összetörjük, ha kihűlt a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd fél óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, kid pogácsaszaggatóval apró fánkokat(kb. 2,5 cm átmérőjű) szaggatunk. Forró olajban aranybarnára sütjük, melegen tálaljuk. Húsokhoz köretnek ajánljuk. Ízlés szerint bors helyett bármilyen fűszerkeverékkel ízesítjük.

SZILVÁS GOMBÓC:

Hozzávalók: 1kg főtt burgonya, 25dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 2db tojás, 10dkg zsír, 30dkg szilva, 15dkg Barbara zsemlemorzsa, csipet só, ízlés szerint porcukor és fahéj szilvához.

Elkészítése: A lisztkeveréket, az összetört, kihűlt burgonyát, a zsír felét, a tojást és a csipet sót összegyúrjuk, majd rövid ideig pihentetjük. A burgonyás tésztát lisztezett nyújtódeszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és négyzetekre felvágjuk. A négyzetek közepére tesszük a fahéjas porcukorral megtöltött szilvaszemeket és óvatosan gömbölyűre formáljuk. Sós, mérsékelten forró vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz felszínére. Szűrőkanállal kivéve a maradék zsírba megpirított zsemlemorzsába forgatjuk és fahéjas porcukorral meghintve fogyasztjuk. Ízlés szerint a szilvát helyettesíthetjük lekvárral, meggyel vagy más gyümölccsel.

 

Nettó: 1000g

Előállítja és forgalmazza:

Diéta Bt. Hungary 5630 Békés, Durkó u. 22. Pf. 108

Telefon/fax: 66/415-688

www.dietabt.hu

Keresse és kóstólja meg további termékeinket is!

További információk

Tömeg 1.000 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„BARBARA LISZTKEVERÉK KENYÉR ÉS KELTTÉSZTÁHOZ” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Product Tags

X