, ,

BARBARA LISZTKEVERÉK FŐZÉSHEZ,SÜTÉSHEZ 1 KG

1119 Ft

Összetevők: kukoricakeményítő, rizsliszt, burgonyapehely (burgonyapor, emulgeálószer: zsirsavak mono- és digliceridjei, stabilizátor: dinátrium-difoszfát, tartósítószerek: nátrium-szulfit, nátrium-hidrogén-szulfit, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav), kukoricaliszt, burgonyakeményítő.

Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia: 1608kJ/383kcal
Zsír: 0,4g (ebből telített zsírsav: 0,05g)
Szénhidrát: 91,3g (ebből cukor: 0g)
Fehérje: 2,6g
Só: 0,5g

Készleten

Leírás

Összetevők: kukoricakeményítő, rizsliszt, burgonyapehely (burgonyapor, emulgeálószer: zsirsavak mono- és digliceridjei, stabilizátor: dinátrium-difoszfát, tartósítószerek: nátrium-szulfit, nátrium-hidrogén-szulfit, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav), kukoricaliszt, burgonyakeményítő.

 

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia: 1608kJ/383kcal

Zsír: 0,4g

ebből telített zsírsav: 0,05g

Szénhidrát: 91,3g

ebből cukor: 0g

Fehérje: 2,6g

Só: 0,5g

 

Receptek:

PISKÓTA:

Hozzávalók: 15dkg Barbara lisztkeverék főzéshez, sütéshez(7 púpos evőkanál), 7 db tojás, 12dkg cukor, 2dkg vaniliás cukor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 mokkáskanál citromlé.

Elkészítése: a lisztkeverékben elkavarjuk a szódabikarbónát. A tojások sárgáját a cukorral, vaniliás cukorral habosra kavarjuk, a tojások fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd az egészet alacsonyabb fokozaton összeturmixoljuk, miközben a lisztet apránként hozzászórjuk. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, 180C fokon sütjük.

Tipp : Muffint is készíthetünk belőle ha a tojás sárgájához  teszünk 5 dkg margarint, 1 teáskanál mézet, a liszthez pedig 1 csipet sót. Ízlés szerint aszalt gyümölccsel, darált dióval, mogyoróval, mákkal gazdagíthatjuk, olvasztott csokoládéba márthatjuk.

MEGGYES TÚRÓTORTA:

Hozzávalók: tésztához: 30dkg Barbara lisztkeverék főzéshez, sütéshez, 2 db tojás, 8dkg margarin, 5dkg kristálycukor, 2dkg vaníliás cukor, 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna.

Töltelékhez: 50dkg félzsíros tehéntúró, 1 zacskó pudingpor (1/2 l tejhez, gőzős) , 50 dkg meggy, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg kristálycukor, 3dkg margarin.

Elkészítése: a tésztához valókat összegyúrjuk és negyed óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, és a sodrófa segítségével egy margarinnal kikent tortaformába fektetjük, majd kb. 10 percig 180 fokon elősütjük. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót kézi habverővel krémesre kavarjuk. Végül a felvert tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük. Az elősütött tortlapra a túrókrém felét rárakjuk. Néhány szem meggyet rászórunk, majd a maradék túrókrémmel befedjük és végül a többi meggyet is rárakjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 45 percig sütjük.

SÓS OMLÓS RÚD:

Hozzávalók: 45dkg Barbara gluténmentes lisztkeverék főzéshez, sütéshez, 175ml tejföl, 25dkg margarin, só.

Elkészítése: a tésztához valókat összegyúrjuk és egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal, köménymaggal, szezámmaggal megszórjuk. Margarinnal kikent tepsiben 180 C fokon aranysárgára sütjük.

PALACSINTA:

Hozzávalók: 35dkg Barbara lisztkeverék, főzéshez, sütéshez, 5 dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 1 l tej, 2dl szénsavas ásványvíz (ill. szódavíz), 4 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 4 evőkanál étolaj, kristálycukor.

Elkészítése: A kétféle lisztkeveréket és a sót összekeverjük. A tejben elkavarjuk a tojást, vaníliás cukrot, olajat. Kézi turmixgéppel a liszthez folyamatosan hozzáadagoljuk a tejet, majd a végén ásványvízzel hígitjuk. 15 percig állni hagyjuk, majd szokásos módon kisütjük. (Minden egyes palacsinta kisütése előtt a sütőt olajjal érdemes kikenni).

GOFRI:

Hozzávalók: 35dkg Barbara lisztkeverék főzéshez, sütéshez, 5dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 12dkg olvasztott margarin, 8dkg kristálycukor, 5dl langyos tej, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, csapott mokkáskanál szódabikarbóna.

Elkészítése: a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját az olvasztott margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra kavarjuk. A lisztkeverékhez hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, a habosra kavart tojássárgáját és a langyos tej felét. Turmixgéppel csomómentesre kavarjuk, majd a maradék tejet is hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Olajjal kikent gofrisütőben készre sütjük.

 

Nettó: 1000g

Előállítja és forgalmazza:

Diéta Bt. Hungary 5630 Békés, Durkó u. 22. Pf. 108

Telefon/fax: 66/415-688

www.dietabt.hu

 

További információk

Tömeg 1.000 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„BARBARA LISZTKEVERÉK FŐZÉSHEZ,SÜTÉSHEZ 1 KG” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Product Tags

X