Leírás

Összetevők: extrudált kukoricaliszt,

-technológiai segédanyag: napraforgó étolaj,

savanyúságot szabályozó: kálciumcitrát, káliumkarbonát.

SO2 tartalom max 50mg/kg

 

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia: 1457 kJ
Fehérje: 9,0 g
Szénhidrát: 68,0 g
Növényi zsir: 4,0 g

 

Búzalisztet 5-10%-ban helyettesítve a “sütemény”puhább állagú lesz (ez a tipp természetesen a lisztérzékenyekre nem vonatkozik!!!)

A panír szebben pirul és kevesebb zsíradékot vesz fel a hús,

-az ételt csomómentesen besűríthetjük közvetlen beszórással is,

-töltelékekben lékötőként viselkedik,

-aki szereti a kukoricaízt, itt megtalálja,

-hagyományos receptekhez is használják:

 

Gluténmentes ötletek:

TORTILLA(mexikói kukoricalepény)

100g liszthez, 1 evőkanál étolajat, 1 teáskanál porcukrot, 1 csipet sót, és annyi vizet adunk, hogy gyúrható és sodorható tésztát kapjunk.

A tésztából kb. 3mm vastag kerek(ovális) lepényeket nyújtunk, melyeket mindkét oldalukon teflonos palacsintasütőben (zsíradék  nélkül) megsütjük.

Még melegen fakanál nyele mellett óvatosan félbehajtjuk. Az így elkészült lepényeket előre elkészített húsos, vagy zöldséges töltelékkel töltjük, és frissen fogyasztjuk. A megszáradt tortillalepényt lebbencsszerű darabokra tördelve levesbetétként is fogyaszthatjuk. A tortilla tésztájához adhatunk pl. reszelt sajtot, majd golyókat formázva belőle ostya-, vagy vaffelsütőben ropogósra sütjük.

VAFFEL ALAPRECEPT

40g margarint, 1 evőkanál étolajat, 20g porcukrot, 1 mokkáskanál vanilincukrot, 1 csipet sót 1 tojással habosra keverünk. Majd hozzáadunk 100g lisztet és 1dl tejet, krémszerű állagúra keverjük, vaffelsütőben sütjük. Az alapreceptet variálhatjuk reszelt citromhéj, alma, daráltdió stb. hozzáadásával.

TÖLTÖTT SÜTEMÉNY

15g margarint, 1 evőkanál étolajat, 20g porcukrot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát 1 tojással habosra keverünk. Hozzáadunk 100g lisztet, kevés vízzel tésztát gyúrunk, melyet kb. 3mm vastagra nyújtunk. 10cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Dióval, mákkal, birssajttal stb. töltjük, félbehajtjuk, széleit lenyomkodjuk, sütőben sütjük. A kiszúrt korongokat tehetjük apró sütőformákba is, és a töltelékekkel együtt sütjük.

KIFŐTT TÉSZTA

100g lisztből, 1 evőkanál étolaj, 1 tojás, kevés víz hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk. A szokásos módon a tésztát kinyújtjuk, metélt, vagy kockás alakra vágjuk, vagy töltelékkel töltjük. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, addig főzzük, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.

Gyártja: B.corn ev.

7054 Tengelic, Óvoda u. 2.

Mintareceptek: www.bcorn.hu

 

További információk

Tömeg 600.000 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„B.CORN KUKORICA LEPÉNYLISZT GLUTÉNMENTES 600 G” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Product Tags

X