, ,

B.CORN KUKORICA KÖRETDARA GLUTÉNMENTES 1 KG

339 Ft

Elfogyott

Leírás

Összetevők: kukorica körte dara

Készült:

Az élelmezési célra termesztett kukorica szemtermésének abból az üvegesen kemény részéből, melyben a kukorica tápanyagait hemicellulóz vázanyag fóliázza le.

Az 1,4-3mm-es durvább szemcseszerkezet mellett e kukoricafrakció:

-enzimesen lassan pépesedő,

-laktató (telítő) hatású,

-rostban gazdag jelleggel,

-részlegesen emésztődő,

-kevés energiát szolgáltató,

-gluténmentes termék.

A köretdara nem emésztődő (ballaszt) hányada kölcsönöz a terméknek rostban gazdag jelleget.

 

Alaprecept:

I. A rizshez hasonlóan kevés zsíron vagy olajon 2-3 perci pirítsuk, majd egy csésze darát 2,5 csésze forró vízzel öntsük fel, ízesítsük sóval és ételízesítővel ízlés szerint, majd lassú tüzön főzzük puhára. A lesülést elkerülendő többször keverjük meg, és használjuk lángelosztót is.

Főzési idő kb. fél óra. Az így elkészült kukorica-köretet különböző húsételekhez a vegyes köret részeként fogyasszuk.

A megfőtt kukorica köretet formatestben kihűtve az felveszi  a formatest alakját. A kihűlt, előtte szét nem zúzott, kukorica köretet galuskaszerű darabokra szaggathatjuk, melyet levesbetétnek használhatunk.

II. Bő vízben előfőzve, majd a vizet leszűrve különböző ételek (pl. töltött káposzta, töltött paprika, rakottzöldbab stb.) töltőanyagaként használhatjuk.

Az így elkészített kukorica köret semleges ízű és pergős állagú lesz, mivel ekkor eltávolítottuk a felületen sérült vázanyagból kioldódott keményítőt.

 

Töltött káposzta:

(szabolcsi recept)

A kukoricát előfőzzük, leszűrjük. Majd apróra vágott hússal és kevés füstölt sonkával összedolgozva készítjük el a tölteléket, melyet pirított hagymával, kevés paprikával, borssal, sóval, fokhagymával ízesítünk. Ezt a masszát belegöngyöljük leforrázott káposztalevelekbe, melyeket rétegesen lerakunk finomra felszelt (édes) káposztával. Tehetünk közé is húsdarabokat. Tetejét megöntözzük paradicsomlével, majd felöntjük annyi húslével, hogy szűken lepje el. Lassú tűzön puhára főzzük.

Toros kása:

(felvidéki recept)

A kukoricát abalébe tesszük fel főni, őrölt borssal, sóval, őrölt köménymaggal kevés paprikával, majorannával ízesítjük. Ha a kukorica félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a ledarált főtt húst, főtt májat, főtt vért, dinsztelt vöröshagymát, esetleg rizst.

Ha szükséges, kukoricaliszttel sűrítjük.

1. Ha megfőtt, edényekbe töltjük, sütőben sütjük.

2. Bélbe töltjük, abalében a szokásos módon készre főzve véres hurka – vagy az összetevők közül kihagyva a vért májas hurka – a végeredmény.

 

Gyártja:

B. corn ev.

7054 Tengelic, Óvoda u. 2.

E-mail: bcornkukacbcorn.hu

Mintareceptek: www.bcorn.hu

További információk

Tömeg 1.000 kg

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„B.CORN KUKORICA KÖRETDARA GLUTÉNMENTES 1 KG” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Product Tags

Az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk a weboldal teljesítményének növelése és az élmény fokozása érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti. Elrejtés

X