, ,

B.CORN KUKORICA FINOMDARA GLUTÉNMENTES 1 KG

369 Ft

Elfogyott

Leírás

Készült az élelmezési célból termesztett kukorica szemtermésének felhasználásval. Szemcseméret: 0,25-0,8mm

A finom szemcseszerkezet következményeként e kukoricafrakció a kukoricaliszthez hasonlóan jól hasznosul.

Tápértékadatok 100 g termékben:

Fehérje: 8 g
keményitő: 73 g
növényi zsir: 1 g
élelmirost: 4 g
ásványi anyagok: 1 g
viz: 13 g

 

Gluténmentes ötletek:

Túrós puliszka

150g Kuk. finomdarát, 150g Kuk. lepénylisztet 800g vízzel leforrázunk, majd mikróban, rövid ideig főzzük tovább, amíg kellően kidagad a massza. 200g apró kockára vágott húsos szalonnát zsírjára sütünk és leszűrünk. Egy jenai tál alját megöntözzük a szalonna zsírjával és 100g tejföllel. A tál aljára rásímitjuk a kukorica-pép felét, majd rámorzsolunk 200g túrót, 100g tejfölt és a kisütött szalonna felét. Erre újból rásímitjuk a kukorica pép másik felét, rászórunk még 200g túrót, 100g tejfölt és a maradék szalonnát. Sütőben pirosra sütjük. Juhtúróból fele mennyiség is elég.

Grízgaluska:

2db egész tojást villával homogénra keverünk. Annyi kukorica finomdarát adunk hozzá, hogy a kapott massza ne legyen túl kemény azután sem, miután a dara magába szívta  a tojások nedvességét. Ételízesítős forró vízbe szaggatjuk és puhára főzzük. Levesbetétként  fogyasszuk.

Joghurtos prósza

200 g Kukorica lepénylisztet, 200g kukorica finomdarát, 150g cukrot, 3 db tojást, 1 cs. sütőport, egy citrom reszelt héját, 50g étolajat, v. zsírt, 500g tejet, 250g joghurtot (aki teheti teljes egészében házi aludtejet, melyet praktikusan 2,8 %-os v. házi tej élőflórás joghurttal tört. beoltásával állítunk elő) robotgéppel simára keverünk. Kizsírozott tepsibe a felét beleöntjük,rászórunk cukrozott darált mákot, mazsolát, aszalt gyümölcsdarabkákat (szilva, alma stb.), majd ráöntjük a maradék masszát. Pár kanál étolajjal meglocsoljuk a tetejét és ropogós pirosra sütjük (gáztepsibe való adag)

Polenta fasírt

100 g kukorica finomdarát, 50g szójagranulátumot 300g vízzel leforrázunk. Hagyjuk a masszát kicsit hűlni, majd hozzáadunk 500g darálthúst, 3 db egész tojást, 100g kukorica lepénylisztet, 1e.kanál lenmagot 1e.kanál szezámmagot, 1e.kanál zsírt, vágott  petrezselyem zöldet, sót és a szokásos egyéb fűszereket. Jól elkeverjük a masszát, gombócokat formázunk belőle, ezeket ellapítjuk és forró olajban kisütjük.

 

Gyártja:

B.corn ev.

7054 Tengelic, Óvoda u. 2.

E-mail: bcornkukacbcorn.hu

Mintareceptek: www.bcorn.hu

 

 

További információk

Tömeg 1.000 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„B.CORN KUKORICA FINOMDARA GLUTÉNMENTES 1 KG” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Product Tags

X